Ota yhteyttä +358 400 715 558
antti.ratia@ratiaimage.fi

Palvelut

Juttunikkarin palvelut. Artikkelit, haastattelut, blogit.

Tarjoan tekstin tuotantoa suoraan asiakkaiden täsmätarpeisiin. Kanava voi olla yrityksen asiakas- tai sidosryhmälehti, henkilöstöjulkaisu, nettisivusto, blogi tai lyhimmillään vaikka twiitti sinun tuutista. Teen myös copywriterin töitä markkinointiviestinnän tarpeisiin.

Erityisosaamista ja kokemusta löytyy teknisen kaupan, konepaja- ja metsäteollisuuden sekä puutuotteiden ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä, sidosryhmäsuhteista sekä markkinoinnista yli 10 vuoden ajalta Suomessa, Euroopassa ja Aasiassa.

Sidosryhmäsuhteet

Sidosryhmäsuhteiden hallinta on yrityksen toiminnan kannalta resursseja ja aikaa vievää työtä. Olen järjestänyt lukuisia tapahtumia aina valtion ylimmästä johdosta alkaen. Sidosryhmäsuhteiden hoitaminen tulee tukea yrityksen strategiaa ja tavoitteita. Selkeät tavoitteet antavat myös sidosryhmätyölle suunnan ja prioriteetit, joiden mukaan toimenpiteet voidaan suunnitella. Joko olet pisteyttänyt yrityksellesi tärkeimmät sidosryhmät ja priorisoinut toimenpiteesi?

Yritystapahtumat

Tapahtuma voi olla henkilökohtainen yrityksen johdon ja VIP-vieraan välinen tapaaminen, lehdistötilaisuus, tuotelanseeraus, kesäjuhla, seminaari, torikokous tai kaiken kansan avoimet ovet -tyyppinen tapahtuma, tai mikä muu tahansa yksittäinen valikoitua kohdeyleisöä puhutteleva viestintätapahtuma. Selkeä konsepti, ohjelma ja aikataulu vähentää stressiä niin yrityksen kuin osallistujien joukoissa. Voin toimia tapahtuman promoottorina ”avaimet käteen” -periaatteella, jolloin isännät voivat keskittyä viihtymiseen vieraiden tai asiakkaiden kanssa.

Turvallisuusviestintä

”Turvallisuus ensin” on monen yrityksen motto, mutta miten se näkyy yrityksenne arjessa? Turvallisuuden edistäminen on mahdollista monella tavalla ja suunnitelmallinen henkilöstölle suunnattu viestintä auttaa pitämään turvallisuusasiat ”tapetilla”. Moni tapaturma sattuu omissa tutuissa ympyröissä ja varoitusten, ohjeiden ja oppaiden avulla pystytään kiinnittämään huomio oikeisiin asioihin.

Kriisiviestintä

Valmistautuminen kriisiviestintään on kuin talletus korolliselle pankkitilille. Valmistautumisen ja selkeiden suunnitelmien laatiminen eri tyyppisiin kriiseihin on varma sijoitus sen pahan päivän varalle. Lisäksi suunnitelmat tulee ”koeponnistaa” riittävällä taajudella, jotta niitä voidaan pitää ajan tasalla ja toimivina.

Omaan kokemusta yleisvaarallisten teollisuuslaitosten kriisiviestintäsuunnitelmien laatimisesta, kouluttamisesta, tiedottamisesta, harjoituksista sekä toiminnasta useissa oikeissa onnettomuustilanteissa. Valmiuden rakentaminen on aina varma sijoitus. Ota yhteyttä niin kartoitetaan kriisiviestinnän skenaariot ja hiotaan suunnitelmat kuntoon.

Valokuvaus ja videot

Valokuvaus ja videotallenne voi olla joko osana jutun tekoa tai erillistä kuvitusta varten. Teen kuvitusta tapahtumista, tilaisuuksista sekä yritysten tiedottamisen tarpeisiin verkkoon ja painettuun mediaan.